Deze website maakt gebruik van full screen foto’s. Het beste kunt u deze website bekijken in landscape.

Laatste Nieuws

LEES ALLE NIEUWS

Zoetwaren

Zoetwaren is een zeer gefragmenteerde markt met relatief veel kleine bedrijven. De branche maakt een moeilijke tijd door. De grondstofprijzen stijgen en daardoor staan de marges onder druk. Afnemers willen hun productenpakket op een grootschalige manier inkopen bij een beperkt aantal ondernemingen. 

Dit leidt ertoe dat grote fabrikanten elkaar steeds meer opzoeken. Kleine fabrikanten gaan failliet of worden overgenomen. De opkomst van stevia als alternatief voor suiker zet door. Stevia is natuurlijk en caloriearm. Zoetwaren zijn niet erg gevoelig voor bederf. Maar apparatuur is soms lastig te reinigen. Veel onderdelen moeten handmatig schoongemaakt worden. Verdikkingsmiddelen en gums hechten zich aan materialen. Er zijn speciale middelen nodig om deze goed en snel te verwijderen.

Hygiëneproblematiek:

  • De producten zelf zijn niet kwetsbaar voor bederf.
  • Kleurstoffen en chocolade zijn een belangrijke reden voor reiniging.
  • Allergenen spelen een belangrijke rol.
  • Veel apparatuur en omgeving is lastig reinigbaar en niet berekend op grote hoeveelheden water.
    Veel handmatige schoonmaak noodzakelijk.
  • Verdikkingsmiddelen / gums zijn lastig te verwijderen: er zijn speciale middelen nodig voor een
    goed en snel resultaat.
  • Chocoladevormen zijn kwetsbaar en moeten goed schoon; er zijn speciale producten nodig.
Meer weten?